2012. augusztus 23., csütörtök

2012. augusztus 10., péntek

Vadkemping

Na, a hétvégén végre újra kijutok az erdőbe. Ha minden terv szerint megy, akkor készítek majd pár videót és fotót, illetve kicsit letesztelem a frissen beszerzett Kabar BK7-esemet is. Tehát lesz téma a bloghoz bőven. A 40$ széria sincs elfelejtve, a harmadik rész már félig kész van piszkozat formájában. Kellemes hétvégét, és ha tehetitek, menjetek a szabadba.


2012. augusztus 2., csütörtök

"40$ a week" széria, 2. rész - zseblámpákról

Ahogy már jeleztem, a TEOTWAWKI blog új cikksorozatot indított. Lényege, hogy heti 40 dollár értékben tippeket ad egy jó ár-érték arányú EDC kit, majd egy túlélőfelszerelés összerakására, egészen az alapoktól.

Jöjjön a sorozat második részének szabad, zanzásított fordítása - és a véleményem, kiegészítéseim.

"Jó ideje, hogy egy kulcstartó méretű lámpát hordok magammal. 
Egy Photon lámpával kezdtem, majd egy Fenix E01 után jutottam el a Fenix LD01-hez. Persze ezek csak akkora teljesítménnyel bírnak, mint ami a méretüktől elvárható. Ha valaki nem akarja feladni a kis méretet, akkor mindennapos használatra kiválóak. Amennyiben viszont komoly teljesítményre vágyunk, elkerülhetetlen, hogy méretben is ugorjunk egyet. 
Amikor megvettem a Surefite E1D-t, rögtön nagy kedvenccé vált. Mindent megtaláltam benne, amit EDC-re kerestem. Egy elem a kompaktságért, mégis ütős, 100 lumen fényerő és több órás üzemidő. A lámpa végén levő kapcsoló is fontos, egyszerűbb és gyorsabb kezelni így. Legalább egyféle kis fényerő funkció az elem élettartamának megóvására és halál egyszerű szoftver - Ne kelljen 5x csavargatni a fejét, majd feldobni a lámpát és tapsolni kettőt, hogy előhozzam a különböző funkciókat. Egy jó övklip és masszív konstrukció teszik teljessé - az ütésállóság és kis mértékű vízállóság elengedhetetlen.

2012. augusztus 1., szerda

update

Üdv annak a pár olvasómnak, aki nem halt bele az unalomba - új posztra várva.
Kicsit csiszoltam a dizájnon is, ami annak a jele, hogy nincsen a projekt elfelejtve.
Most már nem érdemes elkapcsolni!

Az új EDC barátságosabbik fele